14 באוגוסט 2024

חושב לקנות גריל פחמים אבל לא בטוח מאיפה להתחיל? צלול לפוסט הבלוג המקיף שלנו שמכסה הכל מהיסודות ועד לטיפים לצליית פחמים. למד על סוגי גרילי הפחמים, אומנות השליטה בטמפרטורה, כלי הצלייה החיוניים ועוד.

המבנה של גריל פחמים

גריל פחמים הוא יותר מאשר רק קופסה מתכתית. מאחורי המראה הפשוט שלו טמונה מערכת מורכבת של רכיבים שעובדים יחד כדי ליצור את חווית הצלייה המושלמת. המכסה, למשל, הוא לא רק מכסה. הוא לוכד את החום והעשן בתוך הגריל ומבשל את האוכל באופן אחיד.

פתחי האוורור מאפשרים לנו לשלוט על זרימת האוויר ועל הטמפרטורה, מה שמאפשר לנו להתאים את הגריל לסוג האוכל שאנחנו מבשלים. רשת הפחמים בתחתית היא הבסיס ומחזיקה את הגחלים הלוהטות ומספקת את החום הדרוש לצלייה. על רשת הבישול, שנמצאת מעל הפחמים, מתרחש הקסם האמיתי, שם האוכל שלנו הופך למנה מושלמת.

שליטה בטמפרטורה בגריל פחמים

השגת הטמפרטורה המושלמת על גריל פחמים היא מיומנות שיכולה לקחת את הצלייה שלך לשלב הבא. הנה כמה טיפים מרכזיים שיעזרו לך להשתלט על בקרת הטמפרטורה ולהפוך למקצוען בצלייה:

השלב הראשון בשליטה על הלהבה הוא הנחה נכונה של הפחם שלך. בין אם אתה משתמש בבריקטים או בגוש פחם, סידורם במערך דו-אזורי יכול לתת לך יותר שליטה על הטמפרטורה. על ידי ערימת הגחלים בצד אחד של הגריל, יוצרים אזור חום ישיר לצריבה ואזור חום מתון יותר לבישול איטי.

פתחי האוורור בגריל הפחמים שלך ממלאים תפקיד חשוב בוויסות הטמפרטורה. פתח האוורור התחתון שולט בכמות החמצן הנכנסת לגריל, בעוד שהפתח העליון מאפשר יציאת אוויר חם ועשן. על ידי התאמת פתחי אוורור אלו, ניתן להגביר או להקטין את עוצמת האש. פתיחת פתחי האוורור מעלה את הטמפרטורה ואילו סגירה חלקית תוריד אותה.

כדי לנטר במדויק את טמפרטורת הגריל, השקע במדחום באיכות טובה. הנחת המדחום על רשת הגריל ליד האוכל תיתן לך אפשרות קריאה מדויקת ותעזור לך להימנע מבישול נמוך או בישול יתר של האוכל, מה שיבטיח שכל מנה תהיה צלויה בצורה מושלמת לפי טעמך.

גריל/מעשנה פחמים טרזו

גריל משולב גז/פחמים

האם אתה מצויד בכלים החיוניים לצליית פחמים?

כשזה מגיע לצליית פחמים, שימוש בכלים הנכונים יכול לעשות את כל ההבדל בתוצאות הבישול שלך. הנה כמה כלים חיוניים שמומלץ שיהיו לך:

  • מתנע ארובה– מתנע ארובה הוא כלי משמעותי בכל הנוגע להדלקת פחמים במהירות וביעילות. כל שעליך לעשות הוא למלא את הארובה בפחם, להניח עיתון או קוביות מצית מתחת ולהדליק אותן. תוך 15-20 דקות בלבד, הפחמים יהיו חמים ומוכנים להתפשט בגריל. כלי זה מבטל את הצורך בנוזל מצית, שיכול להעניק טעם מר לאוכל שלך.
  • מברשת גריל– שמירה על ניקיון רשתות הגריל חיונית למניעת הידבקות מזון ולהבטחת בישול אחיד.
    מברשת גריל באיכות טובה עם זיפים יציבים תעזור לך להסיר בקלות שאריות מזון ופסולת מהגריל. ניקוי קבוע של הגריל שלך ישפר את הטעם של האוכל שלך ויאריך את תוחלת חייו של הגריל.
  • מלקחיים עם ידיות ארוכות– מלקחיים עם ידיות ארוכות הם כלי חובה המאפשרות להעביר בבטחה ובקלות מזון על הגריל החם. חפש מלקחיים עם מנגנון נעילה לאחסון קל ואחיזה נוחה לצלייה ארוכות.

באתר rokach.co.il תוכל למצוא מגוון ציוד נלוה לגריל פחמים כולל מגוון סוגים של גריל גז במשלוח עד הבית.

הסוגים השונים של גרילי פחמים- איזה מהם מתאים לך?

בעת בחירת גריל פחמים, ישנם מספר סוגים שיש לקחת בחשבון, לכל אחד יתרונות ייחודיים משלו.

גריל הקמאדו הוא בחירה פופולרית בשל הרבגוניות שלו ומחירו סביר. גריל זה נהדר למתחילים ולמנוסים כאחד ומציע עיצוב פשוט שקל לשימוש ולתחזוקה.

אם אתה מחפש יותר שטח בישול גדול, גריל המשלב גז ופחמים עשוי להיות הבחירה הנכונה עבורך. לגרילים אלו יש בדרך כלל אזור בישול גדול והם עשויים לכלול תכונות נוספות כגון שולחנות צד, מדפי אחסון ופתחי אוורור מתכווננים לשליטה טובה בטמפרטורה. גרילים אלה הם אידיאליים עבור אלה שאוהבים להכין ארוחות גדולות או להתנסות בטכניקות בישול שונות.

למי שמעדיף ניידות ונוחות, גריל פחמים נייד הוא אופציה מצוינת. הגרילים הקומפקטיים הללו מושלמים לפיקניקים, לקמפינג או לאירועים חברה ומאפשרים הכנת אוכל בכל מקום. חפשו דגמים עם רגליים יציבות, תפסים מאובטחים ורכיבים קלים לניקוי לבישול חיצוני ללא טרחה.

לסיכום

צליית פחמים היא לא רק בישול. מדובר בשליטה על הטמפרטורה, הבנת המבנה של הגריל ושימוש בכלים הנכונים. כל צלייה היא הזדמנות חדשה לחקור, ליצור ולגלות טעמים חדשים. אז אל תפחד להתנסות, לשחק עם הטמפרטורות ולהוציא מנות מעושנות וטעימות.

דילוג לתוכן