ניתוח הרמת חזה נועד להגביה את החזה, ולהוסיף לו אלמנטים של סימטריות. מדובר אפוא בניתוח הנועד לנשים, אשר מעוניינות לבצע שינויים חיצוניים בחזה שלהן. אולי כתגובה "לצניחת שדיים", ורצון לשנות את ההרגשה לגבי זה, כדרך שינוי המראה החיצוני.
לפני שנדבר על שיטות שונות לניתוח, נציין כי ייעודו של הניתוח הוא להרים, ולעצב צורה לשדיים, כמו גם, להקטין את עטרת הפטמה. במסגרת הניתוח, הפטמה תורם לעמדה גבוהה יותר, מתוך מטרה לשוות לשד מראה של אישה צעירה יותר. יש לציין, כי יש שימליצו, להמתין עם הניתוח לנשים אשר עוד מתכננות להיכנס להריון, בהמשך הדרך.
באשר לשיטות ניתוח הרמת חזה, ניתן למנות 3 סוגים רשמיים:
מבחינת "המלצות", לנשים שכבר מעוניינות לברר פרטים על הניתוח, הרי שניתוח המערב חתך סביב העטרה, יומלץ למישהי שיש לה עטרות גדולות כמו גם צניחת חזה בשיעור מינימלי. ניתוח שנועד לבצע שינויים מינימליים. כאשר ניתוח הרמת חזה המערב חתך לאורך השד, אכן דומה לניתוח המערב חתך סביב העטרה אך נועד לספק הרמה גדולה יותר. כאשר ניתוח הרמת חזה המערב "צלקת T הפוכה", מתבצע גם כדרך ביצוע חתך בתוככי כפל השד. יש שיגידו כי מדובר בשיטה הנפוצה ביותר, ויש בה כדי לייצר מידה מספקת של הרמה.
אגב, ניתן למנות שיטת ניתוח להרמה נוספת, בשם שיטת הסוכריה. תפקידה: להחליף את הצלקת הארוכה, זו שבקפל התת שדי – בצלקת קצרה יותר. צלקת זו, ממשיכה כלפי מטה מתוך הקפל התת שדי. האם שיטה זאת "מומלצת"? ובכן, יכול להיות שגורם מנתח ימליץ על שיטה זו למטופלת, אשר מעוניינת בניתוח הניתוח, על בסיס מאפיינים הקשורים לדרגת הצניח, נפח החזה וכמות הרקמה.
על כן, מאוד חשוב להסביר לרופא המנתח – מה המטרות הקוסמטיות הרצויות. ובאם הרצון הוא בהרמת חזה, או דווקא הגדלתו – או שילוב בין השניים. עבור זה, ישנו ייעוץ ראשוני, במהלכו ניתן לתקשר את הרצון ואת הצורך למנתח, ואפילו להביא תמונות על מנת להמחיש את השינוי הרצוי. במסגרת הייעוץ, יש לשתף את הרופא המנתח במלוא ההיסטוריה הרפואית, על מנת שיקבל תמונה מלאה. כמו גם, להבין ולפתח מודעות באשר לכל שלבי ומהלכי הניתוח. לרבות, להבין את הסיכונים, תהליכי ההתאוששות וההחלמה ולבצע תיאום ציפיות.
באופן כללי, הניתוחיכלול את השלבים הבאים:
לגבי הליכי החלמה לאחר ניתוח הרמת חזה, באופן כללי: