העבודה הראשונה לאחר סיום התואר היא אחת ההתנסויות המאתגרות ביותר שיש.
לסטודנטים במהלך לימודי התואר יש משימות ברורות ועקביות, ביניהן השתתפות בשיעורים, הגשת מטלות ומבחנים, שעות לימוד מסודרות לרב בכתה קבועה, והקונספט המרכזי הוא למלא את המשימות הנדרשות בצורה עקבית ואפקטיבית.
כשמגיעים למקום עבודה לאחר הלימודים, הכל משתנה. ראשית, שעות העבודה לא תמיד מתבצעות בפועל על פי הכתוב בהסכם. ישנן פגישות, הדרכות, ופעילויות מחוץ למשרד במקומות שונים, הציפיות ממך כעובד שונות לחלוטין מהציפיות ממך כשהיית סטודנט, והמשימות לא מוגשות בכפית. עליך ללמוד ולהבין מה נדרש ממך במהלך עבודתך ולבצע את משימותיך בעצמך, או לכל היותר בצוות.
כניסה למקום עבודה חדש עשוי להיות אתגר מרתיע. כעובד חדש עליך להכיר הרבה אנשים חדשים במקום העבודה, ללמוד את התפקיד , להכיר כלים טכנולוגיים חדשים במקרים מסוימים, ללמוד את תרבות החברה, ואם לא עבדת לפני כן למשל תקופה, הרי שעליך גם להסתגל לשעות ממושכות של ריכוז ועיסוק בפן המקצועי.
למרות האתגרים שהכניסה למקום עבודה חדש מציבים, ישנן דרכים להקל על הכניסה לעולם הזה ולהפוך את החוויה לנעימה וחיובית.
להלן מספר דרכים להשתלבות חכמה ואפקטיבית במקום עבודה חדש:
לאורך השנים הובנו יתרונותיה של הקבוצה על פי האפשרות לפעול בצורה אינדיבידואלית. עוד בתקופת השבטים אנשים קדמונים הבינו כי יש להם סיכוי רב יותר לשרוד, למצוא מזון ולהתגבר על סכנות, כאשר הם מלוכדים. גם המשמעות הפסיכולוגית של תמיכת הקבוצה הובנה עם השנים, וכיום מרביתנו יעדיפו לשהות במחיצת חברים ומשפחה יותר מאשר להיות לבד עם עצמם.
מה יכול להיות יותר חשוב בעולם הדוהר כל הזמן קדימה מאשר לעמוד בקצב התפתחות המגמות? בין אם אתה מחפש את עבודת החלומות הבאה שלך או בין אם אתה מגייס עובדים, עליך להתעדכן בכל עת במגמות הגיוס המשתנות והמתפתחות בעולם, על מנת שתוכל ליישר איתן קו ולעמוד בראש התחרות.
מי שאינו עוקב אחר מגמות מתפתחות בעולם הגיוס עשוי לפספס יתרונות רבים ביניהם: בניית המותג הטוב ביותר, התאמת קורות החיים למגמת הגיוס המשתנה וכן ניהול ראיונות העבודה ואופטימיזציה של הגיוס. כאשר מגמת גיוס הופכת לטרנד ההזדמנות להיות בין הראשונים העושים שימוש בה מתפוגגת במהירות ולכן חשוב להיות עם יד על 'הדופק המגמתי' כל הזמן.
לאחר חופשת החגים והחזרה לשנת הלימודים החדשה- אנו מתמודדים עם ים של עבודה ועומס שהצטבר במהלך ימי החופשה. העומס הרגשי שאנו חווים נובע מהרצון שלנו להצליח, ומהפחד לא להצליח להתמודד עם העומס שהצטבר. עקב כך, רמת המוטיבציה והביטחון העצמי שלנו עלולה לרדת. מה עלינו לעשות בכדי לשוב ולהאמין במסוגלות- העצמית שלנו לצלוח עומסים ואתגרים?
מי לא מכיר את המחשבה הזו בערב יום שבת: "צריך לקום מחר בבוקר לעבודה... איך לא בא לי לחזור... איך חוזרים לעוד שבוע...". ישנן עצות רבות המתמקדות בהיבט התכנוני- הכנה מוקדמת, הגדרת מטרות ומשימות, תכנון זמן ותיעדוף משימות, אך מה עם איכות- החיים שלנו ומילוי אחר ההיבט הרגשי, איך יודעים אם שביזות יום א'- הינה תחושה טבעית וחולפת, או האם שביזות יום א' הינו סימפטום לבעיית מוטיבציה רחבה יותר?
מכירים את הרגע הזה, שמכבים את המחשב, המזגן והאור במשרד, סוגרים את הדלת נושמים עמוק ויוצאים לחופשה? איזה רגע קסום. אבל, פתאום נזכרים במייל ששכחנו לשלוח, בלקוח ששכחנו לעדכן, במשלוח שהזמנו ולא יהיה אף אחד לקבלו. התחושה הנינוחה הוחלפה בלחצים ודאגות שיטרידו במהלך החופשה. אז מה עושים, איך מוודאים שסגרנו את כל הקצוות הפתוחים ב- 3 שלבים?