המדריך למציאת עבודה מתאימה ולצליחת התהליך במציאת הזדמנות חדשה.
תקופת הקיץ בה מרבית המנהלים יוצאים לחופשה וחברות לרב מקפיאות את הגיוסים, היא תקופה מצוינת עבור מחפשי העבודה להכין את עצמם לקראת הראיונות העתידיים והמשרות שיפתחו בספטמבר.
בתקופה זו תוכלו לרענן ולחדש את קורות החיים שלכם, להיכנס לרשתות חברתיות של ארגונים פוטנציאלים לעבודה, ללמוד עליהם ולעבור על משרות קודמות שהוצעו ולנצל את התקופה השקטה כך שלקראת פתיחת המשרות החדשות, תהיו כבר מוכנים לחלוטין ויהיה לכן יתרון מסוים על פני מועמדים אחרים
שאלת המראיין "מדוע עליי להעסיק אותך?" המופנית למועמד לתפקיד, היא אחת השאלות הנפוצות כיום בראיונות עבודה. מצד אחד זו שאלה לגיטימית – המגייס רוצה לשמוע את התשובה הכנה והטובה ביותר מהמרואיין עצמו. מהצד השני, זו אחת השאלות המלחיצות ביותר מבחינת המועמדים.
החשש שהשאלה הזו מייצרת אצל המועמד נובע מכמה סיבות: ראשית, עליך כמועמד למצוא את הערך המוסף שלך שעולה על יתר המועמדים ולהציג אותו בצורה משכנעת. מאחר ואתה לא יודע כיצד המועמדים האחרים השיבו, אין לך כלים מספקים לבצע זאת בצורה האופטימלית. שנית, אתה לא יודע לעומק אילו תכונות נמצאות ברשימה הראשונה של המגייס, מה שמקשה אך יותר על תשובתך.
גם נשים וגם גברים נתקלים בקשיים כאשר הם מנסים לקדם את עצמם מבחינה מקצועית. הרבה פעמים את לא בטוחה אם הגבר שהתעניין בשירות של העסק שלך, לא מתעניין יותר במה שלך עצמך יש להציע. ולך לא תמיד ברור אם הפגישה העסקית שקבעת עם מנהלת ההשקעות, לא תגלוש לפסים אישיים.
כיצד לעשות את ההפרדה בין אהבה ועסקים? וחשוב מכך, כיצד לקדם את האינטרסים העסקיים שלך מבלי לקדם את האינטרסים האישיים של הצד השני.
כעת משקורות החיים שלך התקבלו אצל המעסיק הפוטנציאלי וכבר זומנת לראיון עבודה, עליך לוודא כי המעסיק ימשיך להתרשם ממך והפוטנציאל שלך להתקבל ולהצליח בעבודה, יישמר.
אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני. הקונספט הזה נכון לגביי כל דבר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בראיון עבודה. יש שלל גורמים שיכולים להשפיע לשלילה ולהרוס את ראיון העבודה שלך ואת ההזדמנות החד פעמית להוכיח את התאמתך לחברה.
סבורים שהמראה החיצוני שלכם אינו משפיע על המראיין במהלך ראיון העבודה? חשבו שוב. בעוד שכישורי העבודה והניסיון המקצועי שלכם הם ליבת ראיון העבודה, גם למראה החיצוני שלכם יש משקל משמעותי ולא מבוטל
לא רק שאתם עשויים לפוצץ ראיון עבודה בהתעלמות מפקטור הלבוש, אלא שאפילו לאחר שהוכחתם את עצמכם בתפקיד, אתם עשויים לאבד אותו עקב מראה חיצוני מרושל.
לכאורה נראה כי שליטת הקבלה לתפקיד נמצאת בידי המראיין. אך, למעשה, למרואיין יש חלק משמעותי בכך- בתשובות הניתנות לשאלות שהמראיין שואל. כך שיש למועמד השפעה רבה על החלטת המראיין. ניסוח התשובות לשאלות המראיין המבליט את ערכנו ותרומתנו הפוטנציאלית לתפקיד, מהווה יתרון יחסי בפני עצמו.
בתהליך הראיונות ישנם גורמים רבים, מעבר לתוכן תשובותינו, המשפיעים על ראיון מוצלח ועל ראיון מוצלח פחות. לדוגמא, שני מרואיינים מוכשרים ענו ברמת התוכן את אותן התשובות, ובכל זאת מועמד אחד בלט יותר מהאחר. הסיבה לכך, עלולה לנבוע מגורם חיוני ובסיסי, אשר 100% מהמראיינים מושפעים מימנו- רמת הענין והקשב של המראיין לדברי המרואיין.
כל אחד מאיתנו בשלב מסוים במהלך הקריירה, יתנסה בחיפוש עבודה בזמן שהוא/היא עדיין עובדים. תמיד טוב יותר לחפש עבודה כאשר אתה עדיין עובד, הן על מנת לשמור על ביטחון כלכלי, והן על מנת שלא לשדר לחץ למעסיק הפוטנציאלי, ולהשאיר לך את האפשרות לבחור לעצמך עבודה טובה ומספקת מבלי ההכרח להתפשר על כל עבודה שתמצא.
מהצד השני, תהליך חיפוש העבודה, שליחת קורות חיים, שיחות עם מעסיקים ומגייסים והגעה לראיונות פרונטליים, כל אלו אינם פשוטים כאשר אתם עדיין עובדים ועליכם לשמור את עניין חיפוש העבודה, לעצמיכם.
הסוד הגדול של עולם ההייטק הוא שמספר עצום של אנשים שעובדים בתעשייה זו התחילו מבלי תארים אקדמאיים. הם לא עשו תואר ראשון ובכל זאת הם יודעים לכתוב קוד, למכור מוצרים, לנהל מחלקות, והם מצוינים במה שהם עושים.
בנוסף לתכנות, תעשייה ההייטק זקוקה לאנשים שינהלו מהלכים ופרויקטים ולא רק יפתחו מוצרים. תעשייה ההייטק מעסיקה בין היתר מנהלי חשבונות, מנהלי פרויקטים, עוזרי מנכ"ל, אנשי מכירות ושירות, מנהלים אדמיניסטרטיביים ועוד.
העבודה הראשונה לאחר סיום התואר היא אחת ההתנסויות המאתגרות ביותר שיש.
לסטודנטים במהלך לימודי התואר יש משימות ברורות ועקביות, ביניהן השתתפות בשיעורים, הגשת מטלות ומבחנים, שעות לימוד מסודרות לרב בכתה קבועה, והקונספט המרכזי הוא למלא את המשימות הנדרשות בצורה עקבית ואפקטיבית.
כשמגיעים למקום עבודה לאחר הלימודים, הכל משתנה. ראשית, שעות העבודה לא תמיד מתבצעות בפועל על פי הכתוב בהסכם. ישנן פגישות, הדרכות, ופעילויות מחוץ למשרד במקומות שונים, הציפיות ממך כעובד שונות לחלוטין מהציפיות ממך כשהיית סטודנט, והמשימות לא מוגשות בכפית. עליך ללמוד ולהבין מה נדרש ממך במהלך עבודתך ולבצע את משימותיך בעצמך, או לכל היותר בצוות.
כניסה למקום עבודה חדש עשוי להיות אתגר מרתיע. כעובד חדש עליך להכיר הרבה אנשים חדשים במקום העבודה, ללמוד את התפקיד , להכיר כלים טכנולוגיים חדשים במקרים מסוימים, ללמוד את תרבות החברה, ואם לא עבדת לפני כן למשל תקופה, הרי שעליך גם להסתגל לשעות ממושכות של ריכוז ועיסוק בפן המקצועי.
למרות האתגרים שהכניסה למקום עבודה חדש מציבים, ישנן דרכים להקל על הכניסה לעולם הזה ולהפוך את החוויה לנעימה וחיובית.
להלן מספר דרכים להשתלבות חכמה ואפקטיבית במקום עבודה חדש:
לאורך השנים הובנו יתרונותיה של הקבוצה על פי האפשרות לפעול בצורה אינדיבידואלית. עוד בתקופת השבטים אנשים קדמונים הבינו כי יש להם סיכוי רב יותר לשרוד, למצוא מזון ולהתגבר על סכנות, כאשר הם מלוכדים. גם המשמעות הפסיכולוגית של תמיכת הקבוצה הובנה עם השנים, וכיום מרביתנו יעדיפו לשהות במחיצת חברים ומשפחה יותר מאשר להיות לבד עם עצמם.
מה יכול להיות יותר חשוב בעולם הדוהר כל הזמן קדימה מאשר לעמוד בקצב התפתחות המגמות? בין אם אתה מחפש את עבודת החלומות הבאה שלך או בין אם אתה מגייס עובדים, עליך להתעדכן בכל עת במגמות הגיוס המשתנות והמתפתחות בעולם, על מנת שתוכל ליישר איתן קו ולעמוד בראש התחרות.
מי שאינו עוקב אחר מגמות מתפתחות בעולם הגיוס עשוי לפספס יתרונות רבים ביניהם: בניית המותג הטוב ביותר, התאמת קורות החיים למגמת הגיוס המשתנה וכן ניהול ראיונות העבודה ואופטימיזציה של הגיוס. כאשר מגמת גיוס הופכת לטרנד ההזדמנות להיות בין הראשונים העושים שימוש בה מתפוגגת במהירות ולכן חשוב להיות עם יד על 'הדופק המגמתי' כל הזמן.